Afb TOEG panorama

 

 

SPORTIEF & GEZELLIG

Tennisclub TOEG is mooi gelegen, aan de rand van het Wilgenplaspark in Rotterdam-Schiebroek. Het park beschikt over zeven smashcourt-banen met kunstlicht, waarop het gehele jaar kan worden getennist.

Tennissen bij TOEG staat garant voor sportieve en gezellige momenten!

"T.C. T.O.E.G.-Rotterdam"

Een vraag die regelmatig wordt gesteld:

"Waar staan de letters T.O.E.G. eigenlijk voor?"

Het is een afkorting van Tennis Ornamentum Est Gaudii, Latijn voor 'Tennis is het sieraad van de vreugde'.

En vreugde staat dan ook hoog in het vaandel van onze club, die al sinds 1924 bestaat!

 

Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

 

In verband met het coronavirus gelden er strikte regels op het tennispark. Hier dienen we ons consequent aan te houden, zodat het park open kan blijven en we op verantwoorde wijze een balletje kunnen blijven slaan.

Blijf gezond allemaal!

 

WINKELEN

sponsorkliks

 Meer informatie? 

 

 

 

EVENEMENTEN EN ANDERE WETENSWAARDIGHEDEN

 

Logo toeg transparant

VERSOEPELINGEN PER 25 JANUARI

Beste leden,

De verdere versoepelingen maken het gebruik van het clubhuis weer mogelijk. Tevens kunnen open toernooien en de competitie weer doorgang vinden. Publiek is ook weer welkom!

De regels omtrent het clubhuis zijn:

Bij het betreden van en verplaatsen binnen de accomodaties (clubhuis, toiletten en kleedkamers) is het dragen van een mondkapje verplicht (vanaf 13 jaar) en moet men in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs (vanaf 18 jaar). In het clubhuis dient men gebruik te maken van vaste zitplaatsen (dan mag het mondkapje af).

Het clubhuis en terras zijn tot uiterlijk 22.00 uur geopend.

Namens het bestuur,

Didier de Beaumont

Voorzitter

 

toeg-apresskitoernooi

APRÈS-SKI TOERNOOI

Beste leden,

Wederom mochten we een heeeeeele tijd niets. Maar nu staan we in de startblokken en kunnen we jullie meteen iets moois aanbieden: het Apres-Ski Toernooi 2022!

Jullie zullen begrijpen, dit wordt een combinatie tussen tennis en gezelligheid. Inclusief Oostenrijkse avondhap! Deelname is geheel gratis. In de middag gaan we lekker tennissen en de bedoeling is dat de kleedkamers volop in gebruik worden genomen: na het tennissen willen we namelijk zo veel mogelijk mensen in ski-outfit in de stube! Een muts en skibril volstaan op zich prima, maar de enige echte winnaar van dit toernooi is natuurlijk degene die zich flink in apres-ski outfit heeft uitgedost: Mister of Mrs Apres-Ski T.O.E.G. 2022!

Meld je snel aan, dan weten wij op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Aanmelden kan via sinnet.[antispam].@drogisterijzuyderwijk.nl of je vult je naam in op de lijst in het clubhuis.

Doe gezellig mee en schrijf je meteen in. Tot de 12e maart!

Tschüss!

De activiteitencommissie

P.S. Vanzelfsprekend volgen we te allen tijde de actuele regels van het coronabeleid.

Logo toeg transparant

 

CORONAMAATREGELEN PER 16 JANUARI

Beste leden,

In het begin van het nieuwe jaar dan toch enkele versoepelingen, waarop iedereen hoopte. Met name voor de sport is er een grote stap voorwaarts gezet.

Op onze club is het vanaf 16 januari weer mogelijk om:

  • de gehele dag en avond te tennissen, zowel singel als dubbel, helaas nog zonder publiek;
  • ook de lessen kunnen weer op normale wijze plaatsvinden;
  • het clubhuis blijft helaas gesloten, maar de kleedruimtes zijn toegankelijk met een coronatoegangsbewijs en een mondkapje.

De geplande ALV van najaar 2021, waarin we de statutenwijziging wilden vastleggen, heeft door alle coronamaatregelen niet plaats kunnen vinden. De voorgestelde wijzigingen zijn inmiddels wel goedgekeurd door de KNLTB. De planning is nu om dit samen te laten te vallen met de reguliere ALV, die begin april zal plaatsvinden.

Als bestuur zijn we nog steeds drukdoende om alle benodigde functies te vervullen. Het goede nieuws is dat we een kandidaat hebben gevonden voor de functie van secretaris binnen het bestuur in de persoon van Joost de Koeijer. Tijdens de komende ALV zal hij zich uitgebreid aan jullie voorstellen.

Maar er zijn nog meerdere taken die opgepakt moeten worden om de vereniging draaiende te houden. Zo heeft Bart Houwen aangegeven het stokje van competitieleider te willen overdragen en heeft Arnout Rutteman (voorzitter technische commissie) besloten een tennisvereniging dichterbij huis te zoeken. Dit zijn cruciale functies voor de vereniging, waarvoor wij dan ook op korte termijn invulling moeten vinden.

Wij doen hierbij een dringende oproep aan alle leden om zich beschikbaar te stellen voor deze en andere functies. Graag gaan wij met jullie in gesprek over de exacte invulling hiervan. Heb je interesse? Neem contact op met mij of een van de andere bestuursleden. Op deze pagina staan onze e-mailadressen en telefoonnummers. We zien de aanmeldingen tegemoet!

Graag wens ik eenieder een sportief en bovenal GEZOND 2022!

Namens het bestuur,

Didier de Beaumont

Voorzitter

 

zonnetje-2

TOEG OPEN JEUGDTOERNOOI 2022

Begin volgend jaar staat het TOEG Open Jeugdtoernooi weer op het programma. Van zaterdag 26 februari tot en met zondag 6 maart om precies te zijn, lekker in de voorjaarsvakantie. 

Uiteraard houden we een slag om de arm met oog op de coronamaatregelen, maar we kijken er nu al naar uit en hopen van harte dat het door kan gaan! 

Alle kinderen kunnen zich inschrijven, er is voor elk niveau een kleur: rood, oranje, groen en geel. De kinderen uit de categorieën rood en oranje spelen op woensdag 2 of zondag 6 maart 2022. De kinderen uit de categorieën groen en geel spelen een volledig toernooi in poules, dus altijd meerdere wedstrijden. Weet u niet welk kleurniveau uw kind heeft, dan kunt u dit navragen bij de jeugdtrainers Bas en Marco, zij weten het precies. 

Meteen aanmelden? Dat kan via deze link. Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar ioonreotdguej.[antispam].@toeg.nl.

Voor werkende ouders is het wellicht lastig plannen in de voorjaarsvakantie, wanneer de kinderen overdag meedoen aan het toernooi - laat het ons weten, we denken graag met u mee en passen de planning aan waar mogelijk.

We zien jullie reacties tegemoet!

Met sportieve groet,

De wedstrijdleiding

 

Logo toeg transparant

INFORMATIE RONDOM ACTIVITEITEN

Beste leden,

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen zijn alle activiteiten die nog gepland stonden, helaas gecanceld. Zodra de regels weer versoepeld worden, gaan we nieuwe plannen maken. We vinden dit enorm jammer, maar het is niet anders. Gelukkig kan er in ieder geval nog getennist worden!

Meer informatie over de actuele coronamaatregelen vind je op de website van de Rijksoverheid en de KNLTB.

Heb je coronagerelateerde vragen met betrekking tot het tennispark, dan kun je contact opnemen met onze coronacoördinator Carlie Quispel via lepsiuqeilrac.[antispam].@gmail.com.

Met sportieve groet,
Het bestuur

 

led

NIEUWE LEDVERLICHTING MET ZELFBEDIENING

De ledverlichting is geplaatst! Een mooie ontwikkeling: meer licht op de baan met minder lampen én duurzaam bovendien, want het energieverbruik wordt gehalveerd! 

De verlichting kan worden bediend vanuit het metalen kluisje bij het terras. Niet vergeten het licht weer uit te schakelen na het tennissen. Neem voor vragen even contact op met Carlie: 06-53180887 of Bert: 06-14120865. 

 

pink-tennis-ball

LadiesDay 2021 foto’s

Bekijk hier de foto's van de extra activiteiten.

Bekijk hier de foto's van het tennissen.

Ga met bovenstaande links naar alle foto’s die gemaakt zijn door Anya Koch en bekijk hoe je ze kan bestellen.

De bestelprocedure:

De foto’s kosten 1 euro per stuk. Als deelnemer krijg je per bestelling de eerste foto gratis. Alle foto’s zijn genummerd. Mail naar sinnet.[antispam].@drogisterijzuyderwijk.nl: - jouw voornaam en achternaam en welke nummers je wilt bestellen.

Voorbeeld: wanneer je dus 10 foto’s bestelt, betaal je 9 euro, want de eerste foto is gratis.

Maak het bedrag over op: NL30 Rabo 0106687972 t.n.v. DL Zuijderwijk met de vermelding van je naam en “TOEG FOTO’S”.

Bestellingen voor 31 juli liggen vanaf 15 augustus achter de bar van het clubhuis.

 

Logo toeg transparant

NIEUWE LEDEN, WELKOM!

Wij zijn heel blij dat je de weg naar Tennisclub TOEG hebt gevonden. Bekijk hier ons introductiefilmpje.

We wensen je veel gezellige en sportieve tennisuurtjes op de club.

Tot ziens!

Het bestuur

 

tuinhandschoenen

TOMELOZE INZET – GROENDAGEN EN BAANONDERHOUD

Zoals jullie misschien wel weten, worden de banen en het park onderhouden door een kleine groep vrijwilligers. Ook voor deze klus kunnen we altijd extra helpende handen gebruiken, al is het maar voor een enkele keer.

Wil je een keer meehelpen, stuur een berichtje aan Arie Wies: seiw.a.[antispam].@outlook.com. Er is altijd wat te doen en vele handen maken licht werk!

 

oefenkooi

VERNIEUWING OEFENKOOI EN TERRAS

De oefenkooi werd na veel voorbereidend werk van de onderhoudsploeg voorzien van een nieuwe coating en de muur werd gerepareerd en geschilderd. Het terras is uitgebreid en aangevuld met nieuw meubilair.

Bekijk hier de foto's.

En hier van het terras na het tennissen.

 

smiley-zonnebril

JEUGDBAAN: NUMERO UNO

Met ingang van het zonnige seizoen willen we jullie laten weten dat baan 1, de 'center court' van TOEG, voortaan de jeugdbaan is.

Op deze baan krijgen jeugdleden altijd voorrang op seniorleden; een seniorlid kan deze baan dus niet afhangen (ook niet samen met een jeugdlid), als jeugdleden er met elkaar op willen spelen.

Dat betekent dat baan 6 weer een 'gewone' baan wordt.

 

Historie TOEG 1

"LABELEN" - voor jong & oud, overdag & 's avonds

Tijdens het labelen zijn alle leden van harte welkom: jong en oud, sterk en minder sterk, leden van het eerste uur en nieuwe leden van de club... the more the merrier!

Er wordt gelabeld op woensdagavond, op dinsdag en donderdag overdag en op zondag staat de ochtend in het teken van de JEUGDLABEL!

Kijk voor meer informatie op deze pagina of neem contact op met Bert Versluis, 06-14120865.

N.B. De organisatie wordt afgestemd op de actuele coronamaatregelen.

 

jeugdfonds-sport

Krap budget? JEUGDSPORTFONDS

Soms is het voor ouders financieel niet op te brengen om hun kind te laten sporten. In dit geval vergoedt het Jeugdsportfonds Rotterdam een keer per jaar het lidmaatschap van de sportvereniging.

Via de gymleerkracht op school, of via schoolmaatschappelijk werk kun je aangeven dat je kind graag wil sporten via het Jeugdsportfonds. Als je een legitimatiebewijs en inkomensgegevens kunt overleggen, kan de leerkracht een aanvraag indienen.

Voor meer informatie: www.jeugdsportfonds.nl.

 

foto-lesballen-1

TENNISLESSEN

Ook wanneer de reguliere lessen reeds zijn begonnen, is het altijd mogelijk om tijdens het seizoen in te schuiven.

Voor meer informatie: zie deze website, of neem contact op met Marco Verkleij: ocram.raarel.[antispam].@toeg.nl.

 

 

vertrouwenspersoon

VERTROUWENSCONTACTPERSOON

Beste leden,

Helaas wordt in de media regelmatig melding gemaakt van incidenten, die betrekking hebben op ongewenst gedrag bij sportverenigingen. Dat kan gaan om discriminatie, seksuele intimidatie of ander grensoverschrijdend gedrag.

Het is belangrijk om duidelijk aan te geven dat ongewenst gedrag niet past binnen de sport en op de vereniging. Zowel op als naast de tennisbaan dient iedereen - van recreant tot toptennisser, tennisleraar, scheidsrechter, toeschouwer, ouder, bestuurder, vrijwilliger - zich fatsoenlijk te gedragen. Iedereen die betrokken is bij de sportvereniging moet zich kunnen bewegen in een sociaal veilige omgeving. Om dit te benadrukken, hebben de overkoepelende sportorganisaties een aantal eisen opgesteld, waaraan alle sportverenigingen moeten voldoen:

  1. het opstellen van gedragsregels voor alle leden, vrijwilligers en andere betrokkenen bij de vereniging;
  2. het hebben van een gedragscode voor begeleiders;
  3. het voeren van een zorgvuldig aannamebeleid, waarbij het aanvragen van een VOG-verklaring voor alle vrijwilligers en begeleiders niet mag ontbreken;
  4. het hebben van een VertrouwensContactPersoon (VCP) die toegankelijk is voor alle leden.

Het bestuur van TOEG onderschrijft het streven naar een sociaal veilige omgeving en inmiddels zijn op onze website de gedragsregels, een gedragscode en informatie aangaande de VertrouwensContactPersoon (VCP) geplaatst.

Het bestuur staat open voor aanvullingen op de gedragsregels. Ook in het geval van eventuele klachten of opmerkingen biedt onze voorzitter een luisterend oor. Op deze wijze hopen wij bij te dragen aan het sportieve plezier en welzijn op onze tennisvereniging!

 

APRÈS-SKI TOERNOOI

Beste leden van T.O.E.G.,

Wederom mochten we een heeeeeele tijd niets. Wij staan in de startblokken en we wilden jullie daarom snel iets moois aanbieden:
Apres-Ski toernooi 2022. Jullie zullen begrijpen, dit wordt een combinatie tussen tennis en gezelligheid. Inclusief Oostenrijkse avondhap! Deelname is geheel gratis. In de middag gaan we lekker tennissen en de bedoeling is, dat de kleedkamers volop in gebruik worden genomen: na de tennis willen we zo veel mogelijk mensen in ski-outfit in de stube. Natuurlijk volstaat een muts en een skibril ook, maar er is maar 1 winnaar dit toernooi: degene die zich het best in apres-ski outfit heeft uitgedost wordt de mister of misses Apres-Ski T.O.E.G.2022! Jullie zullen begrijpen, dat wij toch graag willen weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen: graag aanmelden via sinnet.[antispam].@drogisterijzuyderwijk.nl of aan de bar op de lijst je naam invullen! En natuurlijk volgen we de op dat moment geldende regels van het coronabeleid. Doe mee en schrijf je nu in! Tot de 12e maart.

 

 

  ONDERHOUD BANEN 

  Als de volgende regels in acht worden genomen, blijven de banen in topvorm:

  1. Voor en na het betreden van de banen de tennisschoenen schoonvegen op de roosters/matten.

  2. Na gebruik altijd slepen met het sleepnet, bij voorkeur "in een rondje" - zie afbeelding.

  3. De banen niet betreden met zware of puntige voorwerpen/attributen.

  4. Geen afval of glaswerk op de banen.

  5. Sleepnet na gebruik weer op de goede plek hangen (lijn vast aan het haakje).

  6. Geen open vuur of roken op de banen, geen peuken op de baan: brandgevaar!

  7. Geen kauwgom of andere consumpties op de banen.

  8. Bij eventuele plassen de banen niet betreden.

  9. Bij opdooi of sneeuw de banen niet betreden.

 

Veegschema

 

Afb Nix18

 

ALCOHOLBELEID TENNISCLUB TOEG - #NIX18

“Proosten op de overwinning? Iedereen achter de bar weet van NIX!”

Aan alle leden en onze barvrijwilligers in het bijzonder:

Wij willen graag een gezonde en sportieve omgeving creëren voor onze leden. Overmatig alcoholgebruik en alcoholgebruik onder minderjarigen willen wij daarom voorkomen. We schenken dan ook geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar. Hiermee leven wij de wet na, maar dragen we ook bij aan een gezonde ontwikkeling van onze jonge leden. Indien ons barpersoneel twijfelt aan de leeftijd van een jongere die alcohol bestelt, wordt er gevraagd naar een ID-bewijs.

 

LIDMAATSCHAP - AANMELDEN, WIJZIGEN OF OPZEGGEN

De formulieren betreffende het lidmaatschap zijn te vinden in het menu lidmaatschap.

(*) De opzegging van het lidmaatschap dient voor 1 december schriftelijk te worden doorgegeven. Indien de opzegging op 1 december niet is ontvangen, wordt het lidmaatschap automatisch met een kalenderjaar verlengd.