FOCUS OP JEUGD

Onder het motto “de jeugd heeft de toekomst” focust Tennisclub TOEG in bijzondere mate op de jeugdleden. Zo wordt er veel tijd en energie gestoken in het jeugdbeleid, zijn er diverse faciliteiten speciaal voor de jonge spelers en is de jeugdselectie een speerpunt van het clubbeleid. Hieronder volgt een toelichting op de activiteiten en mogelijkheden voor de jeugdleden.

Foto kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eigen baan voor de jeugd

Baan 1 is de jeugdbaan van Tennisclub TOEG, 7 dagen per week!

Gedurende de hele week, zowel overdag als ’s avonds, is baan 1 ter beschikking gesteld aan de jeugd. Op deze baan krijgen jeugdleden altijd voorrang op seniorleden; een seniorlid kan deze baan dus niet afhangen (ook niet samen met een jeugdlid), als jeugdleden er met elkaar op willen spelen.

Enkele uitzonderingen: tennislessen, competitie, toernooien, woensdagavond (= labelavond) en andere evenementen, waarbij baan 1 ingezet dient te worden.

Jeugdlabel

De zondagochtend staat in het teken van de Jeugdlabel. Verzamelen in het clubhuis rond 9.45 uur.

Van 10.00 tot 12.00 uur worden er ieder half uur partijtjes gespeeld, in steeds wisselende teams: enkel, dubbel of mix... een ochtendje tennislol voor alle jeugdtalenten.

De jeugdlabel wordt begeleid door Bert Versluis. Voor meer informatie: 06-14120865.

Jeugdselectie

De selectietraining bij Tennisclub TOEG staat garant voor een optimale begeleiding van getalenteerde jeugdspelers, opdat er een zo hoog mogelijk speelniveau kan worden behaald en de club de jeugdsectie verder kan ontwikkelen en uitbouwen.

Criteria:

  • talent & ambitie van de leerling;
  • potentie om plaatsing in 1e teams te behalen;
  • positieve instelling en inzet tijdens trainingen en wedstrijden.

Voorwaarden:

  • aanwezigheid op elke training en reguliere les;
  • deelname aan voorjaarscompetitie (op woensdag, zaterdag, of zondag; inschrijving en indeling hiervoor worden verzorgd door jeugdcommissie en trainers);
  • deelname aan minimaal 4 officiële KNLTB-toernooien per jaar (waaronder het Open Jeugdtoernooi van Tennisclub TOEG);
  • deelname aan de herfstcompetitie (telt tevens als KNLTB-toernooi);
  • deelname aan de Clubkampioenschappen van Tennisclub TOEG.

Het is belangrijk dat de selectiespelers een grote mate van betrokkenheid tonen, zelf de gespeelde wedstrijden bijhouden (zowel competitie als toernooien) en regelmatig vrij spelen. Uiteindelijk bepaalt de trainer welke speler in aanmerking komt voor (voorzetting van de) selectietraining.

Voor meer informatie: Marco Verkleij, ocram.raarel.[antispam].@toeg.nl, tel. 06-29456091.

Jeugdtoernooien

Tijdens een jeugdtoernooi worden er wedstrijden gespeeld tegen leden van een andere club. Het komt ook weleens voor dat jeugdspelers van Tennisclub TOEG tegen elkaar uitkomen. Een toernooi duurt één week en vindt plaats bij de tennisvereniging die het toernooi organiseert. Tennisclub TOEG organiseert jaarlijks een Open Jeugdtoernooi in de voorjaarsvakantie.

Inschrijvingen verlopen via de toernooisite van de organiserende club. De inschrijving sluit meestal een week voor aanvang van het toernooi.

Voor meer informatie over jeugdtoernooien: dguej.[antispam].@toeg.nl, of vraag het aan je trainer.

Jeughonk

 

 

 

 

 

 

 

Jeugdhonk

Op Tennisclub TOEG is er een speciaal ingericht ‘jeugdhonk’. Alle muren zijn met een leuke kleur beschilderd en één muur is door professionele graffitispuiters bewerkt. Binnen is er een geluidsinstallatie en kun je op de pingpongtafel of spelcomputer revanche nemen, als je met tennissen verloren hebt!

Daarnaast is het jeugdhonk een leuke plek om te ‘chillen’ wanneer de weergoden ons even wat minder goed gezind zijn. Als je ideeën hebt om het nog leuker en gezelliger te maken, of als je nog spullen over hebt die er van pas zouden kunnen komen, laat het de jeugdcommissie weten!